Ninove zoekt mogelijke opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

    02 maart 2022

    NINOVE – De staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt de lokale overheden om snel in kaart te brengen welke crisisopvang ze kunnen voorzien. Ook Ninove schiet graag te hulp.

    Sinds eind vorige week hangen de vlaggen in Ninove halfstok. Deze week is ook de Oekraïense vlag gehesen en zal het Oud Stadhuis in de geel-blauwe kleuren van Oekraïne oplichten.

    Solidair

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Wat gebeurt in Oekraïne grijpt ons allemaal aan. Door de vlaggen halfstok te hangen en de Oekraïense vlag te hijsen tonen we, dat we solidair zijn met de inwoners daar. Zij verdienen vrede en geen zinloze oorlog. Heel wat inwoners informeren massaal om mensen op te vangen. Het is hartverwarmend hoe men ook in onze stad opnieuw solidariteit toont.”

    Opvang

    De Verenigde Naties schatten, dat de Russische inval in Oekraïne ruim een half miljoen mensen op de vlucht heeft gejaagd. Hierdoor is een enorme nood aan crisishuisvesting ontstaan.

    Veerle Cosyns, schepen sociale zaken (Samen): “We merken, dat sommige Ninoofse burgers, verenigingen en organisaties vragen hebben omtrent het aanbieden van een verblijfsplaats. Zij kunnen zich aanmelden via de website van de stad.”

    In een eerste fase betreft het dus louter een aanbodbepaling.

    “We merken ook, dat nog veel onduidelijk is omtrent de verdere uitwerking van de procedure en de duur van de opvang voor Oekraïense burgers. Omdat het belangrijk is, dat je de mogelijke consequenties kent van het opvangen van deze mensen, beslis je best goed geïnformeerd. Diegenen, die zich kandidaat stellen, houden we natuurlijk verder op de hoogte.”

    Info: potentiële opvanglocaties.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons