Ninovieters kunnen meedenken over de Inghelantsite

    19 augustus 2020

    NINOVE – De Inghelantsite is in de volksmond gekend als de OCMW-site. Voor de invulling ervan laat de stad de inwoners aan het woord tijdens een infomarkt en workshops.

    Die benaming verwijst als oude plaatsnaam naar het gebied tussen de Burchtstraat, de Graanmarkt, de Oude kaai en de Dender. Deze zone bestaat uit percelen van het OCMW, de stad, de Vlaamse Waterweg en enkele private eigenaars.

    Dit najaar start de opmaak van het ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) voor dit gebied. Het is gebaseerd op het masterplan van 2015. Het stadsbestuur wil daarvoor nu een nieuwe en aangepaste versie. Er is ruimte voor inspraak van omwonenden en andere geïnteresseerden.

    Infomarkt en workshops

    Tijdens de infomarkt op 1 september kom je meer te weten over het project en het (participatie)proces.

    Mee nadenken over de Inghelantsite kan tijdens de workshops op 10 september en 12 oktober. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 personen. Inschrijven is verplicht en kan op de infomarkt, of tot 4 september via mail naar ruimtelijke.ordening@ninove.be. Indien het aantal inschrijvingen oploopt, gebeurt de toewijzing via loting.

    Praktisch

    • Infomarkt: 1 september, 10 – 12 uur en 16 – 19 uur – Burchtstraat (tussen het toeristisch centrum en ‘In de 1000 vuren’.
    • Workshops: 10 september en 12 oktober, telkens vanaf 19.30 uur, zaal De Linde (Gemeentehuisstraat 42, Meerbeke).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons