Ninovieters verkennen Aalst

    21 oktober 2022

    NINOVE/AALST – Neos gaat donderdag 3 november op wandel in Aalst onder leiding van beslagen lokale toeristische gidsen.

    Aalst is bij heel wat Ninovieters wel gekend, maar weinigen maakten er ooit een toeristische wandeling. De tijd van weleer, toen de Aalstenaars Ninove belaagden en via de Koepoort wilden veroveren ligt lang achter ons.

    Aalst is de op een na grootste centrumstad van Oost-Vlaanderen. Het is qua bevolking de vijfde stad in Vlaanderen. Met ruim 88.000 inwoners telt ze iets meer dan het dubbele van het Ninoofse inwonersaantal.

    Aalst spreek je uit als ‘Oilsjt’. Sint-Maarten is de patroonheilige van de stad, die net als Ninove aan de Dender ligt en dus tot de Denderstreek behoort. Door Aalst stromen de Molenbeek en de Ter Erpenbeek.

    De stad is onder meer bekend voor haar carnaval en als vestigingsplaats voor bedrijven als Tereos Syral, Jan de Nul, de Vlaamse Belastingdienst en stokerij Van der Schueren.

    Praktisch

    • Datum en uur: donderdag 3 november om 14 uur.
    • Verzamelplaats: toeristisch infokantoor, Hopmarkt 51 Aalst.
    • De deelname is helemaal gratis.
    • Iedereen komt met eigen vervoer of geeft een seintje (tel 0474-44 48 92) en verzamelt dan aan de Centrumlaan (hoek Bevrijdingslaan) in Ninove.
    • Parkeren: op de parking van de Keizershallen of onder de Hopmarkt.

    Info: Neos Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons