Noodpost moet tekort aan huisartsen helpen opvangen

    07 februari 2024

    NINOVE – De huisartsenkoepel Dr. Hemerijckx start maandag 12 februari met ‘Dokter 9400’. De consultaties hebben plaats op de campus van het OLV-Ziekenhuis in de Biezenstraat.

    Volgens de statistieken zijn er in Vlaanderen wel voldoende huisartsen, maar is het aanbod versnipperd. Terwijl in de ene regio geen problemen zijn, vinden patiënten in andere delen met moeite een huisarts. Tegelijkertijd is het aantal consultaties gestegen en vullen instromers niet genoeg de huisartsen op, die met pensioen gaan.

    Ook Ninove kampt met een dergelijk tekort. Momenteel zijn hier 25 huisartsen actief, waarvan de helft ouder is dan 65.

    Noodpost

    Om dit probleem op korte termijn te helpen opvangen, start de huisartsenkring Dr. Hemerijckx vanaf 12 februari de huisartsennoodpost ‘Dokter9400’ op de campus Ninove van het OLV-Ziekenhuis in de Biezenstraat. 6 artsen houden daar op maandag- en woensdagvoormiddag consultaties.

    Het initiatief is in de eerste plaats bedoeld voor mensen zonder vaste huisarts. Zij kunnen een afspraak maken via afspraakdokter9400. Bij de eerste aanmelding moeten zij zich eenmalig registreren. Voor een consultatie in de noodpost moeten de patiënten zich niet aanmelden aan het onthaal van de campus Ninove, maar kunnen ze onmiddellijk naar de consultatieruimte op de 1ste verdieping. Ze brengen hun identiteitskaart, een klever van het ziekenfonds en belangrijke medische informatie mee.

    Zeker tot het einde van dit jaar zal die noodpost open blijven.

    Pageni

    Daarnaast is er nog de wachtpost Pageni met vestigingen in Lennik en in Ophasselt. Deze is elk weekend en op officiële feestdagen bedoeld voor alle inwoners van Geraardsbergen, Ninove, Bever, Herne, Galmaarden, Lennik, Gooik, Ternat, Roosdaal en Dilbeek (gedeeltelijk).

    De huisartsen in de wachtpost voorzien in de medische hulpverlening, die niet kan wachten tot de volgende werkdag van de eigen huisarts.

    Info: Noodpost Dokter9400, Biezenstraat 2 Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons