NV Madison plant op- en overslagplaats van afvalstoffen

    11 juli 2020

    NINOVE – De nv Madison en Vernaco Invest dienden een omgevingsvergunning in bij de provincie Oost-Vlaanderen. Op de tennisterreinen aan de Aalstersesteenweg 275 willen ze een op- en overslag maken van afvalstoffen.

    De aanvraag betreft het verwijderen en verbouwen van constructies en een nieuwbouw, in functie van een op- en overslag van afvalstoffen. Het is de bedoeling om containers bij particulieren en bedrijven te plaatsen en op te halen: tot 15 containers (van 10 tot 30 m³) per dag.

    Het sorteren en verwerken gebeurt op de site. Particulieren kunnen geen afval aanvoeren.

    Vrachtwagens met aanhangwagen (2 x 35 m³) zullen maximaal 4 keer per dag vrachten afvoeren.

    De ontsluiting gebeurt via de Aalstersesteenweg en de N45.

    Verwerking

    De geplande activiteiten houden de op- en overslag in van inerte en niet-gevaarlijke afvalstoffen. Het gaat om:
    – hout,
    – gemengd afval (plastiek, isomo, inboedels van woningen, bouw en sloopafval),
    – grond,
    – beton/steenpuin,
    – metalen,
    – papier en karton.

    Groenafval en asbest worden wel opgehaald met de container. Deze komen niet op het terrein, maar gaan rechtstreeks naar een erkend verwerkingsbedrijf.

    De opslag van grond en steengruis/beton zal buiten gebeuren in nieuwe betonnen constructies met een muur van 6 m hoog. Het grootste deel van deze vakken in open lucht krijgt een hellende overkapping, zodat het afval ter plaatse blijft. De opslag van andere afvalstoffen gebeurt binnen.

    De breker van beton en steenpuin zal overdekt opgesteld staan, met de nodige sproei installatie tegen stofhinder (op regenwater). De breker zal max. 2 dagen per maand actief zijn. Grond zeven gebeurt door middel van dezelfde installatie.

    De opslag van afvalstoffen vindt plaats in containers. De volle containers gaan voor recyclage of eindverwerking naar een erkende verwerker.

    Er zal geen exploitatie zijn tussen 19 uur en 7 uur.

    Aanvankelijk is voorzien in de tewerkstelling van 5 werknemers.

    Alle aangelanden hebben een aangetekend schrijven gekregen van het Ninoofse stadsbestuur om eventueel bezwaar in te dienen. Dat kan tot en met 1 augustus 2020. Het is de provincie Oost-Vlaanderen, die over de vergunning beslist.

    Info: omgeving@ninove.beomgevingsloket.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons