Olena getuigt over de oorlogssituatie in Oekraïne

    11 maart 2022

    NINOVE – Olena Borchynska is afkomstig uit Oekraïne en woont al twaalf jaar in Ninove. Onnodig te zeggen, dat ook zij zich zorgen maakt over de situatie in haar moederland.

    Ze mocht woensdag 9 maart haar drie zussen en hun kindjes eindelijk in de armen sluiten. Afgelopen maandag was haar familie kunnen vluchten uit Oekraïne, na weken schuilen in een kelder.

    Het was een vlucht halsoverkop, zonder enige bagage en met slechts enkele minimale bezittingen. Hun echtgenoten moesten ze noodgedwongen achterlaten.

    Inzamelactie

    Olena maakt zich overduidelijk zorgen. Maar ze is zeer tevreden met de inzamelactie, die onze stad op het getouw zet. Met volle overtuiging werkt zij er aan mee.

    Wij hadden een gesprek met haar over de situatie en hoe zij en haar familie zich daarbij voelen. Een warme vrouw, ook met empathie voor Russische mensen.

    Laat dit meteen ook een oproep zijn om te beseffen, dat alle burgers uit de regio het slachtoffer zijn.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons