OLV campus Ninove hervat consultaties en heropent SP-revalidatiedienst

    05 maart 2021

    NINOVE – De consultaties kunnen maandag 08 maart op campus Ninove veilig hervatten. Ook de SP-revalidatieafdeling gaat maandag terug open; daar gelden de bezoekregels van voor de opnamestop.

    Na de opstoot van covid-19 op campus Ninove gold daar op 11 februari een tijdelijke opnamestop en was een bezoekverbod ingesteld. Vanaf 17 februari waren ook de raadplegingen tijdelijk opgeschort.

    Door middel van een intensief screeningprogramma zijn alle betrokkenen meermaals proactief getest op covid-19. Ook zijn alle lokalen grondig aangepakt.

    Deze inspanningen hebben een gunstig resultaat opgeleverd. Vanaf maandag 8 maart 2021 kunnen de patiënten terug op een veilige manier op campus Ninove terecht voor raadplegingen. Ook de SP-revalidatieafdeling heropent die dag.

    Veilig

    Alle medewerkers van het OLV Ziekenhuis volgen nauwgezet de heel strikte preventie- en beschermingsmaatregelen op.

    Bovendien zal maandag 8 maart 2021 elke medewerker van het OLV Ziekenhuis, die zich wil laten vaccineren tegen covid-19, ook effectief een eerste inenting hebben ontvangen. Iets meer dan 10 % heeft al een tweede prik gekregen.

    De vaccinatiebereidheid onder de medewerkers is quasi totaal. Iedereen is doordrongen van het belang van vaccineren om patiënten en collega’s te beschermen en covid-19 terug te dringen.

    Voorschriften

    Aan patiënten en bezoekers wordt nogmaals gevraagd om zich strikt aan de voorschriften te houden.

    • Kom alléén naar de raadpleging, tenzij dat écht niet anders kan.
    • Draag een neus-mondmasker op de correcte manier gedurende de hele tijd dat je in het ziekenhuis bent.
    • Ontsmet je handen bij het betreden en verlaten van het ziekenhuis.
    • Bezoek aan patiënten is pas toegelaten na hun derde overnachting in het ziekenhuis, volgens het principe: één vaste bezoeker uit de gezinsbubbel, beperkte bezoekduur.

    Info: OLV Ziekenhuis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons