OLV ziekenhuis Aalst plant sluiting SP-revalidatieafdeling in Ninove

    24 februari 2022

    NINOVE – De personeelsleden van de campus Ninove kregen woensdag 23 februari de interne mededeling, dat de SP-revalidatieafdeling sluit en naar de OLV-campus in Aalst verhuist.

    Het 30-tal personeelsleden zal ook naar het OLV in Aalst moeten en dat wekt wrevel.

    “Dat is ons meegedeeld zonder overleg”, aldus een van de personeelsleden. “Niet alleen levert dat extra problemen op voor het woon-werk verkeer naar Aalst. Een groot aantal van de collega’s is hier ooit begonnen. Die mensen zijn aan hun laatste dienstjaren toe. Voor hen is dat een ramp.”

    Verhuis

    Vanaf volgende week maandag 28 februari zijn de personeelsleden van de SP-afdeling ondergebracht in een ander departement.

    “Het is toch even schrikken, want dit is hier onze thuis. Ons is altijd gezegd, dat de stad Ninove er sterk aan hield, dat de campus hier bleef en ’s nachts was bemand. Maar die lokale verankering van de afdeling revalidatie valt nu weg, terwijl deze altijd vol lag.”

    Wat met de vrijkomende ruimte gebeurt, is niet meegedeeld aan de personeelsleden.

    “In eerste instantie laten leeg staan zeker? De ziekenhuisafdeling is hier ook niet meer opgestart na de corona-sluiting. Op termijn vrezen we, dat de hele campus in de Biezenstraat zal weggaan, ook de consultatieruimtes. We verwachten het, maar dat is niet uitgesproken.”

    Kleinschaligheid

    Of de verhuis voor de patiënten een voordeel is, betwijfelde onze bron.

    Hier zijn tijdens de corona-sluiting kleine opfrissingswerken gebeurd. Het gebouw is wel aan een grondige renovatie toe, dat klopt. Maar achter de mooie voorgevel van het OLV in Aalst schuilt aan de achterkant ook een oud gebouw. Dan zou ik voor de accommodatie nog liever in Ninove liggen. Het zou spijtig zijn mocht Ninove zijn ‘ziekenhuis’ volledig zijn verdwijnen. De kleinschaligheid is immers een belangrijke meerwaarde in de zorg en Ninove is toch ook geen kleine stad.”

    We vroegen de communicatieverantwoordelijke om een reactie. Zodra we deze ontvangen, brengen we ze in een apart artikel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons