OLV Ziekenhuis bevestigt verhuis Ninoofse revalidatie-afdeling naar Aalst

    24 februari 2022

    AALST/NINOVE – In een persbericht bevestigt de directie van het OLV Ziekenhuis de intentie om de revalidatieafdeling (Sp-afdeling) van de campus Ninove over te brengen naar de campus Aalst. Chirurgische procedures onder algemene narcose zullen bovendien enkel nog plaatsvinden in Aalst en Asse.

    “Het voornemen met betrekking tot de revalidatieafdeling is in het belang van de betrokken patiënten”, aldus de ziekenhuisdirectie. “Op de campus Aalst is een intensievere samenwerking met de medische dienst fysische geneeskunde en revalidatie mogelijk. Bovendien is het merendeel van de patiënten op de Sp-afdeling doorverwezen vanuit de campus Aalst na een ingreep of een behandeling. Door de overbrenging zal een onnodige verplaatsing van Aalst naar Ninove worden vermeden.”

    Het OLV Ziekenhuis zegt ervan overtuigd te zijn, dat een overbrenging van de Sp-revalidatiedienst zal resulteren in een betere integratie en afstemming van de verschillende fases in het herstelproces van de patiënt.

    Andere diensten

    “Alle andere activiteiten op de campus Ninove blijven behouden. De patiënten uit Ninove en de omliggende regio kunnen daar nog steeds terecht voor raadplegingen, radiologische onderzoeken op de dienst medische beeldvorming en kleine ingrepen. Ook de dialyse-afdeling voor nierpatiënten blijft behouden op de campus Ninove.”

    De directie maakte deze intentie over aan zowel de sociale partners als de medische raad. Ook de betrokken medewerkers van de Sp-afdeling op de campus Ninove zijn hierover geïnformeerd. De tewerkstelling blijft behouden.

    Het OLV Ziekenhuis benadrukt “dat de inwoners en de verwijzende huisartsen van Ninove en de omliggende regio nog steeds op hun vertrouwde campus terecht kunnen voor een kwalitatief, toegankelijk en breed zorgaanbod.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons