OLV Ziekenhuis neemt twee nieuwe chirurgische robots in dienst

    02 februari 2022

    AALST – Het eerste robotsysteem laat chirurgie toe van de weke delen, het tweede is een platform voor rugchirurgie. Het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis is het eerste ter wereld, dat over de beide chirurgierobots beschikt.

    Robotchirurgie heeft veel voordelen voor de patiënten: minder bloedverlies, kortere ziekenhuisopname en kleinere littekens, waardoor zij veel sneller hun gewone leven kunnen hernemen.

    Primeurs

    Prof. dr. Alexandre Mottrie voerde deze week in het OLV Ziekenhuis de eerste robotprostatectomie (wegnemen van de prostaat) in Europa uit met het Hugo RAS-systeem. Deze operatierobot is bestemd voor ingrepen in de weke delen.

    Daarnaast vervulde het neurochirurgisch team onder leiding van dr. Geoffrey Lesage en diensthoofd dr. Frederic Martens de eerste operatie aan de ruggenwervel met de MazorTM; een primeur voor de Benelux.

    De Hugo- en Mazor-robots zijn ontworpen voor een breed scala aan ingrepen.

    Daarmee is het OLV Aalst het eerste ziekenhuis ter wereld, dat over beide ultramoderne chirurgierobots beschikt. Het bevestigde daarmee zijn leiderspositie op het gebied van robotchirurgie.

    Het ziekenhuis heeft deze twee ultramoderne chirurgierobots aangekocht bij Medtronic, wereldleider in medische technologie.

    Info: OLV Aalst robotchirurgie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons