Omgeving Abdijkerk (voor even) zwerfvuilvrij

    16 maart 2022

    NINOVE – Leden van de Ecokerk Ninove en de Ninoofse zwerfvuiljagers staken woensdagnamiddag 16 maart samen de handen uit de mouwen. Ze ruimden het zwerfvuil op in de ruime omgeving van de Abdijkerk.

    Zwerfvuil is een probleem van alle tijden en alle plaatsen. Ook in de omgeving van de Abdijkerk is dat de laatste jaren toegenomen.

    Actie

    Ecokerk Ninove is de duurzaamheidstak van de Sint-Corneliusparochie.

    Woensdag 16 maart organiseerden ze vanaf 15 uur een grote zwerfvuilactie rondom de abdijsite en de omgeving ervan. Het volledige traject bedroeg ongeveer 3 km. De organisatoren zorgden voor vuilniszakken, handschoenen en grijpers.

    Vrijwilligers

    “We waren uiteindelijk met 25 vrijwilligers”, aldus parochie-assistent Tim Van Nieuwenhove. “Onder hen bereidwillige mensen van de Ecokerk Ninove, ervaringsdeskundige Ninoofse zwerfvuiljagers, enthousiaste sympathisanten en gemotiveerde vormelingen. We hebben de hele wijde regio rondom de Abdijkerk onder handen genomen: van het Savooistraatje tot aan de Weggevoerdenstraat. Op het einde kregen we te horen, dat ze dit best elke maand willen doen.”

    Sneukeltocht

    Ecokerk organiseert zondag 20 maart ook een Sneukelwandeling.

    De route start tussen 14 uur en 15.30 uur aan de kerk van Denderwindeke. De wandelaars krijgen daar het wandelkaartje mee alsook een eerste ‘sneukeltje’.

    Info: Ecokerk Ninove.

    MLI – Foto’s Tim Van Nieuwenhove

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons