Onbekend genootschap beweert beeld van Despauterius te bezitten

  16 mei 2024

  NINOVE – Ninofmedia berichtte vorige week over de onrustwekkende verdwijning van Despauterius. Uit een boodschap aan ons blijkt nu, dat het beeld is ontvoerd.

  De verdwijning van Despauterius vorige week liet de Ninovieter niet onberoerd. Dat valt af te leiden uit de reacties op ons bericht.

  Zo beweert iemand, dat het beeld ‘op stal’ staat en wacht op het einde van de verbouwingswerken aan de bibliotheek. Een aantal mensen vond het vreemd, dat het beeld zomaar kon verdwijnen, ondanks de aanwezigheid van een alziende camera.

  Opeising

  Afgelopen nacht werd in een boodschap aan onze redactie echter duidelijk, dat het beeld is ontvoerd. Die snode daad is opgeëist door het tot nu onbekende ‘Bibbersgenootschap’. In een bericht met als titel ‘Ubi imago Despauterius est’ zegt het genootschap, dat het bereid is het beeld terug te geven, maar het stelt wel een aantal voorwaarden.

  De voornaamste eis is de opening van een tijdelijke bibliotheek in de voormalige ‘Trezekeskerk’ tijdens de verbouwingen van de ‘echte’ bibliotheek aan de Graanmarkt. Het genootschap vraagt ook, dat het schilderij ‘Portret van Despauterius’, daterend uit het begin van de zestiende eeuw en eigendom van de stad, in de vernieuwde bibliotheek een permanente presenteerplek zou krijgen.

  Zoek mee

  Het genootschap belooft de komende dagen enkele tips te geven, die kunnen leiden tot het terugvinden van het ontvoerde beeld.

  Ninofmedia volgt de zaak verder op.

  NNN

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons