Atheneum Ninove dicht tot na de herfstvakantie

    26 oktober 2020

    NINOVE – Het GO! Atheneum sloot maandagmiddag 26 oktober de deuren. Er zijn teveel leerkrachten uitgevallen. Tot 30 oktober schakelt de school over op afstandsonderwijs.

    Maandagvoormiddag bleken teveel personeelsleden in het atheneum (2de en 3de graad secundair) afwezig te zijn. Als gevolg daarvan was het niet langer haalbaar om de goede organisatie van de school te garanderen.

    Het atheneum schakelt daarom over op afstandsonderwijs tot en met 30 oktober. Voor de leerlingen, die geen afstandsonderwijs kunnen krijgen, is opvang voorzien.

    In de middenschool (1ste graad secundair) was in de voormiddag 1 klas geschorst, eveneens omwille van een tekort aan leerkrachten. De rest van de week zouden de lessen daar normaal plaatsvinden, indien voldoende leerkrachten aanwezig zijn. Want net als in andere scholen kan dit problemen opleveren.

    Brug

    In de praktijk betekent het dat het GO! Atheneum Ninove zal gesloten zijn tot na de herfstvakantie. Deze is normaal gepland van 2 tot en met 8 november.

    Wegens de corona-crisis besloot onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) echter om de brug te maken naar 11 november. In principe gaan de schooldeuren dus terug open op donderdag 12 november.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons