Atheneumleerlingen brouwen lekkere tripel

    17 april 2019

    GERAARDSBERGEN – De leerlingen van het 7de specialisatiejaar Productie- en Procestechnologie (PPT) zijn al een schooljaar lang bezig met de productie van eigen bier. Ze stellen hun eigen tripel voor tijdens de opendeuravond, vrijdag 26 april.

    In de kelder van het GO! Atheneum Geraardsbergen brouwen de leerlingen van het 7de jaar PPT eigenhandig drie lekkere soorten bier. Onder begeleiding van leerkracht Niels Govaert fabriceerden Anouck, Tibo en Jordi al een blonde GO! Tripel van 8,5 % en een bruine GO! Druppel van 10 %.

    Een derde biertje mogen we zelf creëren en samenstellen’, aldus leerling-brouwers Anouck en Tibo. “We kozen voor een fruitig tripel bier en hebben de smaak volledig zelf bepaald. Binnenkort kunnen we het resultaat presenteren.”

    Het volledige brouwproces is in handen van de jonge PPT-leerlingen, die over al het nodige materiaal beschikken op de school. Zij wisselen heel wat wetenschappelijke berekeningen af met metingen, controles en het verwerken van onder meer hop, water en mout. De leerlingen bedenken zelf de namen, maken de etiketten en bottelen het bier.

    Wil je meer weten over deze lekkere biertjes en ze eventueel proeven. Je bent van harte welkom op de opendeuravond van de school op vrijdag 26 april 2019.

    Info: GO! Atheneum Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons