Atheneumleerlingen zamelden berg winterkledij in voor minderjarige vluchtelingen

    21 december 2023

    NINOVE – De leerlingen en leerkrachten van het GO! Atheneum zamelden terug warme winterkledij in voor een Brussels opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen.

    “In februari bezoeken we tijdens de ‘humane week’ met de klassen humane wetenschappen het opvangcentrum”, vertelde ons leerkracht geschiedenis en initiatiefnemer Simon De Belie.”Hier verblijven niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Leeftijdsgenoten van onze leerlingen dus, zonder ouders op de vlucht voor oorlog en geweld. Dat maakt veel indruk op hen. Zo zien de leerlingen ook waar de ingezamelde kleren terechtkomen.”

    Succes

    Zij organiseerden voor de derde keer een inzamelactie. “Ik had niet verwacht, dat we de prestatie van vorig jaar nog konden overtreffen. Maar met meer dan 100 zakken vol kledij kan je enkel spreken van een overdonderend succes. Onze leerlingen hebben echt hun best gedaan: zakken vol truien en broeken, winterjassen, schoenen. Het was een indrukwekkende stapel solidariteit in onze inkomhal. De Ninoofse jeugd toont zich van haar beste kant en dat mogen we gerust eens benadrukken.”

    Solidair

    Maité Faveyts is een van de leerlingen, die haar steun toonde: “Ik vind het belangrijk om die jongeren te helpen. Ze zitten in een verschrikkelijke situatie en moesten alleen vluchten. Op deze manier wil ik mijn steun en hulp aanbieden.”

    Ook Sena Yetim dook in haar kleerkast: “Ik doe het vanuit solidariteit. Asiel krijgt een zeer negatieve connotatie in de media, maar dit zijn mensen met dromen en ambities. Ik voel me verbonden met deze leeftijdsgenoten, die niet dezelfde kansen kunnen krijgen.”

    Die hoop kleren betekende een logistieke uitdaging voor Simon en de leerlingen. “Het busje van het opvangcentrum was te klein voor de grote solidariteit van het atheneum. Om deze enorme stapel kleren in Brussel te krijgen, hebben we moeten aankloppen bij Publiburo. Daar konden we gelukkig een bestelwagen lenen.”

    Op hun manier zorgden de atheneumleerlingen letterlijk voor warmte in kille tijden.

    Info: GO! Atheneum Ninove.

    MLI

    Leerkrachten helpen tussen de klassenraden door de berg kleren in te laden.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons