Atheneumleerlingen zetten theorie om in praktijk

    20 november 2022

    NINOVE – Het GO Atheneum organiseerde vrijdag 18 november een beurs van virtuele bedrijven. Op die manier kunnen de leerlingen de theorie omzetten in de praktijk. Deze tweede regionale beurs liep in samenwerking met COFEP, een Belgische netwerk van virtuele bedrijven.

    De leerlingen van het 7de Kantoor en 6de Handel werken 1 dag per week in hun virtueel bedrijf. Voor het 7de jaar zijn dat GO!Office (kantoormateriaal), GO!mobile (telefonie), CompuGO (computers en toebehoren) en GO!events (evenementen en catering). Het 6de jaar heeft 2 virtuele bedrijven: GO!Eat en GO!Kado.

    Aan de hand van deze virtuele bedrijven proberen de leerkrachten hen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

    Beurs

    Er bestaat een wereldwijd netwerk van virtuele bedrijven, waarvan COFEP het overkoepelend orgaan is. Dat beoogt een intensieve samenwerking tussen de virtuele bedrijven en promoot daarom de deelname aan projecten, acties en beurzen.

    In het Atheneum had vrijdag een tweede regionale beurs plaats. Daar moesten de verschillende deelnemende bedrijven met elkaar handel voeren (aan- en verkopen) in het Nederlands, Frans en Engels. Dit jaar waren 17 virtuele bedrijven fysiek aanwezig, zowel Nederlands- als Franstalig. Een groot succes.

    De leerlingen voorzagen ook in de catering voor de deelnemers.

    Het 6de Kantoor en 5de Handel kwam eveneens de beurs bezoeken. Ze kregen opdrachten om te vervullen, wat hen meteen ook enig inzicht gaf in de werking van virtuele bedrijven. Volgend jaar zijn zij aan de beurt.

    Ninofmedia ging eveneens een kijkje nemen en ontmoette er duidelijk heel enthousiaste leerlingen en tevreden leerkrachten.

    Info: GO Atheneum NinoveCOFEP.

    JTR/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons