Ninoofse scholen engageren zich voor een ‘bewust kansrijke school’

    17 October 2019

    NINOVE – Kinderen schreven hun wensen voor gelijke kansen op het langste schoolbord, een actie in het teken van ‘Werelddag van verzet tegen armoede’ op 17 oktober.

    Dat schoolbord staat aan de Parklaan en is een oproep om elk kind recht te geven op zijn of haar droomjob. Schoolkosten mogen dit niet in de weg mogen staan

    De werkgroep armoede van de stad organiseert donderdag 17 oktober rond deze thematiek een evenement in De Kuip.

    Mensen in armoede getuigen over de drempels, die ze ervaren in het onderwijs. De schepenen Veerle Cosyns (sociale zaken) en Joost Arents (onderwijs) geven samen met burgemeester Tania De Jonge de pijlers aan van het lokale armoedebeleid.

    Licorice Leroy (Vlaams Netwerk Tegen Armoede) licht de campagne ‘Het langste schoolbord’ toe. De directies van de Ninoofse basisscholen ondertekenen als besluit de engagementsverklaring ‘bewust kansrijke school’.

    Zij leveren op dat vlak al veel inspanningen, maar goede dingen mag je best blijven benadrukken.

    Basisscholen De Kameleon, De Wonderwijzer en het Hartencollege (Weggevoerdenstraat en Onderwijslaan) en de secundaire scholen PTI, GO! Atheneum en Hartencollege Onderwijslaan namen deel, net als kinderen die deelnamen aan het Taalspeelbad,jongeren van Lejo en kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse kinderopvang ’t Kadeeken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons