• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Basisschool Hartencollege kan investeren in brandveiligheid en nieuw buitenschrijnwerk

  02 november 2020

  NINOVE – Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan € 1,5 miljoen in 24 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. De basisschool van het Hartencollege Onderwijslaan krijgt van die pot € 102.025,00.

  “Ook in moeilijke tijden blijven we investeren in onze schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Naast nieuwbouwprojecten, renoveren we oude schoolgebouwen met het oog op duurzaamheid en ecologie. In totaal investeren we deze regeerperiode wel € 3 miljard in schoolinfrastructuur.”

  Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs krijgen voor bouw- of verbouwingswerken.

  In oktober ging via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) een bedrag van € 13.060.684 naar 109 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.

  € 1.573.031 is bestemd voor 24 Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten.

  Basisscholen

  De basisschool van het Hartencollege Onderwijslaan ontvangt € 102.025,00.
  Daarmee kan het schoolbestuur investeren in brandveiligheidswerken en het buitenschrijnwerk vervangen.

  In juni kreeg de basisschool van het Hartencollege Okegem al een subsidie van € 760.874,23 voor naar een nieuwbouw.

  Info: Hartencollege.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons