Brons voor Lukas op STEM-Olympiade

    21 maart 2024

    APPELTERRE-EICHEM – Lukas van den Driessche, leerling van de stedelijke basisschool De Oogappel, behaalde een bronzen medaille tijdens de finale van de STEM-Olympiade. Deze had op 9 maart plaats in het Brusselse Hendrik Consciencegebouw van het Vlaams departement Onderwijs

    STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. De Vlaamse STEM-Olympiade heeft als doel jongeren hun technologisch talent te laten ontdekken en leerlingen uit het lager onderwijs aan te moedigen een opleiding in de technologie te volgen. Toonaangevende bedrijven en universiteiten ondersteunen dit initiatief van de Vlaamse overheid.

    Brons

    De wedstrijd zelf vindt jaarlijks plaats in de laatste week van november. Dit schooljaar namen 27.000 leerlingen uit het zesde leerjaar van het basisonderwijs deel. Lukas van den Driessche behaalde een topscore en plaatste zich voor de finale in Brussel. Daar won hij een bronzen medaille, uitgereikt door minister-president Jan Jambon en weervrouw Jacotte Brokken.

    Dankzij een originele klasfoto mocht de hele klas gratis naar de film.

    Ninofmedia bezocht de Oogappel en sprak met Lukas, zijn vader Kurt en de trotse STEM-leerkracht Luc Kaesemans.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons