Bronzen medaille ‘Verkeer op School’ voor Hartencollege Buitengewoon Lager Onderwijs

  01 december 2020

  NINOVE – De school kreeg een bronzen medaille van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), omwille van haar inzet voor verkeers- en mobiliteitsopvoeding.

  De VSV reikte dit jaar 1.028 medailles uit: 136 gouden, 260 zilveren, 626 bronzen en 6 kleutermedailles.

  Zes op de tien basisscholen, 2.576 in totaal, nemen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar.

  De deelnemende scholen kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van de verkeerslessen. Dat levert betere resultaten op dan louter theorielessen in de klas.

  Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen, de ‘Grote Verkeerstoets’ en ‘Helm Op Fluo Top’. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op.

  Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen.

  Brons

  Hartencollege Buitengewoon Lager Onderwijs Ninove is één van die scholen.

  In ruil voor de inzet, krijgt de school een bronzen medaille. Deze komt aan de schoolpoort te hangen.

  De digitale oogt mooi op de schoolwebsite.

  Het zijn mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

  Directeur Janien De Pauw: “Om er voor te zorgen, dat onze leerlingen zich op een veilige manier kunnen verplaatsen in het verkeer, zetten we in op een fiets- en voetgangersproject. Met dank aan serviceclub Lions Ninove voor het schenken van de fietsen.”

  Info: Hartencollege Buitengewoon Lager Onderwijs.

  MLI

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons