BuitenWijs gaat voor ervaringsgericht kleuter- en lager onderwijs

    12 maart 2023

    NEIGEM – De initiatiefgroep BuitenWijs start vrijdag 1 september met een school voor kleuters en leerlingen lager onderwijs.

    BuitenWijs wil onderwijs aanbieden, waar het kind en de wereld waarin het opgroeit in elke fase van de ontwikkeling centraal staan. Begeleiders kunnen doen waar ze goed in zijn en waarin ze zich verder kunnen ontplooien: het kind in het leerproces observeren, ondersteunen en uitdagen.

    “BuitenWijs gelooft in een wereld, waar elk kind ’s ochtends wakker wordt,
    graag naar school gaat,
    een aangepast leertraject krijgt,
    waardoor het zich kan ontwikkelen tot een creatief zelfstandig wezen,
    dat zich verbonden weet met mens en natuur.”

    BuitenWijs brengt ervaringsgericht onderwijs in de regio Ninove, iets waarnaar een steeds grotere groep ouders naar op zoek is.

    Ervaringsgericht

    Het pedagogisch profiel van de school staat voor doelgericht ervaringsleren. Vertrekkend vanuit de nieuwsgierige vragen van kinderen en leerlingen wordt de leerstof verrijkt met elementen die leerlingen, begeleiders en ouders aanbrengen. Zo brengen ze de wereld levensecht binnen bij elkaar. Kenmerkend voor die aanpak zijn buitenklassen en projectwerk.

    BuitenWijs maakt school samen met alle partners: ouders, leerlingen, schoolteam, de buurt en de scholengemeenschap. Het is leren zich samen te engageren en te streven naar een sociale rechtvaardige samenleving.

    De school bevindt zich aan de rand van het Neigembos en beschikt over een groene speelplaats, met ruimte voor dieren, bloemen, planten en een moestuin. De kinderen kunnen er zelf zaaien, planten en oogsten.

    Praktisch

    Over de schoolvisie, het pedagogisch project en de schoolwerking verneem je alles op de infomomenten.

    • Data en uren: 17 maart en 19 april om 20 uur.
    • Plaats: Pastorijstraat 1, 9403 Neigem.

    Info: BuitenWijs.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons