• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Burgemeester wil dat corona-stewards de schooljeugd bij de les houden

  26 oktober 2020

  NINOVE –Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) nodigt de secundaire scholen uit om tijdens de middagpauze aan de schoolpoort corona-stewards in te zetten.

  We mogen een nieuwe term aan ons vocabularium toevoegen: corona-stewards. Het zijn mensen, die aan de schoolpoort toezien op de naleving van de corona-maatregelen.

  Radio 2 vroeg de burgemeester maandagmiddag 26 oktober om tekst en uitleg. “In onze secundaire scholen in het centrum mogen de leerlingen tijdens de middagpauze de school verlaten. We merken, dat ze niet altijd de corona-maatregelen naleven. Dus vragen we dat de scholen een inspanning doen om iemand in te zetten als corona-steward. Vergelijk het met de vroegere toezichters aan de schoolpoort. Als de scholen niet op die aanbeveling kunnen ingaan, kijken we of we kunnen samenwerken met onze gemeenschapswachten.”

  Besmetting

  Dat jongeren meer dan andere groepen verantwoordelijk zouden zijn voor besmettingen, wil de burgemeester niet gezegd hebben.

  “We zien wel, dat zij in een gezin vaak als eerste besmet geraken en het dan doorgeven aan de rest. We willen zeker niet de jongeren viseren. Ik zie ook ouderen, die de maatregelen niet of niet correct naleven. Maar we kregen heel wat meldingen over schoolgaande jongeren in de binnenstad en ik heb dat zelf ook al kunnen vaststellen. Het is een potentieel besmettingsgevaar en daarom mijn vraag aan de scholen om ons bij te staan.”

  In het Ninia Shopping Center zijn het de medewerkers van de beveiligingsfirma, die de mensen aanmanen om de regels na te leven. In de binnenstad patrouilleert de politie.

  “Alle onderdelen van onze politie zijn ingeschakeld in het verhoogd toezicht tijdens de middagpauze. Het gaat ten slotte om de verantwoordelijkheid van de mensen zelf.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons