Chalet van kaatsclub Eendracht Ninove maakt plaats voor klascontainers van De Lettertuin

    14 April 2021

    NINOVE – De houten kantine op het kaatsplein gaat binnenkort tegen de vlakte. Basisschool De Lettertuin verhuist daar naartoe tijdens de nieuwbouw.

    Het houten gebouw is tot op de splinter versleten en dus is afbreken de enig realistische optie. Tegelijk heeft de stad plannen met deze plek: daar zal stedelijke basisschool De Lettertuin tijdelijk een nieuw onderkomen vinden.

    Eerste fase

    Schepen van onderwijs Joost Arents (Onafh.): “Met de herlokalisatie van De Lettertuin ben ik sinds mijn aanstelling bezig. Tal van locaties zijn bekeken en de tijd dringt. Begin volgend schooljaar zou de eerste fase van de hervestiging plaatsvinden: 5 klassen verhuizen omdat er geen plaats meer is aan de Groeneweg door de aangroei van het aantal leerlingen.”

    Uiteindelijk zijn twee mogelijke tijdelijke vestigingsplaatsen behouden: “De eerste piste, die ook mijn voorkeur wegdraagt, is het kaatsterrein. Op de plaats van de chalet is de ruimte exact groot genoeg om containers te plaatsen voor 5 klassen en een refter.”

    Het kaatsterrein zal dan polyvalent bruikbaar zijn: tijdens de schooluren als speelplaats, daarbuiten als kaatsterrein en ook voor andere sporten.

    “Er is inderdaad een grote nood aan een buitensportterrein”, bevestigt zijn collega van sport Marc Torrekens (Open VLD). “Zo is er vraag naar een buitenbasketplein. We zullen alvast twee verplaatsbare basketringen aankopen.”

    Kaatsclub

    Kaatsclub Eendracht Ninove is niet meteen in zijn voortbestaan bedreigd.

    Voorzitter Bjorn Goessens: “We zullen in onderling overleg de refter kunnen gebruiken. En misschien zit er zelfs een opportuniteit in. Vroeger kaatsten de kinderen op de speelplaats. Het zou ons een kans bieden om het kaatsen als volkssport te promoten. Want de toekomst van onze sport zal van de jeugd afhangen. Voor het ogenblik hebben we trouwens nog geen zicht op een mogelijke herstart van de competitie. We zitten in hetzelfde schuitje als de amateur voetbalclubs.”

    Tweede fase

    De tweede piste om De Lettertuin tijdelijk te hervestigen is de leegstaande Kaaischool.

    Nogmaals onderwijsschepen Arents: “Maar dit zou enkel het geval zijn indien we op het kaatsterrein in de problemen komen met de vergunning en dergelijke. Ik verwacht dat eigenlijk niet. Voor de Kaaischool is nu een sloopvergunning in voorbereiding.”

    De tweede fase in de herlokalisering van De Lettertuin is voorzien voor schooljaar ‘23-’24.

    “Dan wordt de school op de Groenweg volledig afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Dit is een project samen met de stad Gent, die trekker is van het geheel. Twee weken geleden hebben we met de mensen van Gent de uitgewerkte voorstelling gezien van de 3 overgebleven kandidaat-ondernemingen. Daaruit zal een jury het beste ontwerp kiezen. Ik heb die voorstelling een stuk mee gevolgd en kan alleen maar zeggen dat het er zeer mooi uitzag. De Lettertuin zal de mooiste school van ’t stad zijn.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons