CO2-meters in stedelijke basisscholen

    07 december 2021

    NINOVE – De stad kocht 65 CO2-meters aan voor de stedelijke basisscholen. Zij meten de luchtkwaliteit in de klaslokalen en de gemeenschappelijke ruimtes.

    Alle klassen moeten een CO2-meter hebben. Boven de 900 ppm (deeltjes per miljoen) is actie nodig. Boven de 1.200 ppm moeten de leerlingen de klas verlaten.

    “Elke school beschikt sinds enkele weken over een CO2-meter”, aldus schepen voor onderwijs Joost Arents (Onafh.) “We hebben recent en proactief 65 van dergelijke toestellen aangekocht.”

    Op dit ogenblik staat of hangt dus een meter in elk lokaal en in het grootste deel van de gemeenschappelijke ruimtes zoals refters en personeelslokalen.

    “Aangezien alle CO2-meters verplaatsbaar zijn, kunnen we de meters van de klaslokalen tijdens de middag inzetten in de refters. Alle toestellen zijn aangekocht via de toegekende extra-toelagen. Het voorgaande schooljaar 2020-2021 hebben we deze middelen hoofdzakelijk aangewend voor de aankoop van hygiëne-, poets- en veiligheidsmateriaal. De toelagen van 2021 besteden we nu vooral aan CO2– meters.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons