Computers gezocht voor leerlingen zonder laptop of pc

    10 april 2020

    NINOVE – De stad zoekt computers van maximaal 5 jaar oud, waarop minimaal Windows 7 staat. Deze gaan via de Ninoofse basisscholen naar leerlingen, die nood hebben aan een computer thuis.

    Momenteel is het nog niet zeker of scholen na de paasvakantie de lessen zullen hervatten. Tot en met 19 april gelden de federale coronamaatregelen.

    De stad bereidt zich momenteel voor op de mogelijkheid dat leerlingen vanaf 20 april nieuwe leerstof zullen moeten verwerken van thuis uit.

    Computers en vrijwilligers

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Het is belangrijk dat de meest kwetsbare leerlingen geen leerachterstand oplopen omdat ze geen computer hebben om thuis voor school te werken. Wij gaan daarom op zoek naar mensen en bedrijven, die (tweedehands)computers kunnen uitlenen of schenken aan deze kinderen.”

    De stad zoekt computers (bij voorkeur laptops, maar desktops zijn uiteraard ook welkom) van maximaal 5 jaar oud, waarop minimaal Windows 7 op staat. Eigenaars krijgen de garantie dat alle pc-data onmiddellijk worden gewist. Het heeft geen zin om oudere of kapotte computers binnen te brengen.

    Ook vrijwillige IT’ers of mensen met computerkennis zijn welkom. Zij kunnen op een professionele en veilige manier de binnengebrachte pc’s klaar maken voor hergebruik.

    De laptops of pc’s gaan in eerste instantie naar de Ninoofse basisscholen. Uit een bevraging bij alle Ninoofse scholen blijkt dat elke school een goed zicht heeft op welke leerlingen nog nood hebben aan een computer thuis.

    Vanuit de Vlaamse overheid loopt een gelijkaardige inzamelactie, specifiek gericht op de secundaire scholen.

    “Als stad willen we een aanvulling betekenen voor de basisscholen en de kinderen van OCMW-cliënten”, aldus schepen voor onderwijs Joost Arents (Onafh.). “Er is nood aan 100 computers.”

    Praktisch

    Computer(s) kun je binnenbrengen in het stadhuis (zonder afspraak) tussen 8.30 uur tot 12 uur.

    Heb je interesse om als vrijwilliger te helpen bij het klaar maken van die de pc’s/laptops, dan contacteer je de stad via laptops@ninove.be of 054-50 50 50.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons