De Lettertuin is klaar voor nieuwe start

    10 november 2023

    NINOVE – Met de vernieuwde schoolvisie en de nieuwbouw in het vooruitzicht was ook het logo van De Lettertuin aan vernieuwing toe. Directeur Joeri Van den Driessche en onderwijsschepen Joost Arents (Onafh.)  stelden het vrijdag 10 november voor.

    Het huidige logo van de stedelijke basisschool De Lettertuin was verouderd. Een nieuw eigentijds logo drong zich op, zeker met de nieuwbouw in het vooruitzicht.

    Directeur Van den Driessche: “De nieuwbouw start vermoedelijk in het najaar van 2024. Het nieuwe logo staat ook in functie van de tweede fase in de verhuis. De kleuterafdeling en de onderbouw gaan op het einde van dit schooljaar volgende zomer naar de tijdelijke modulaire klassen aan de sporthal op de Parklaan.”

    Die tijdelijke vestigingsplaats wil De Lettertuin ook extra onder de aandacht brengen. “Wij doen dat door middel van spandoeken aan de school zelf, maar ook met nieuwe t-shirts voor de leerlingen en ons team en met een vernieuwde website. Een mooi initiatief in financieel onzekere tijden.”

    Logo

    Het oude logo met een zelf getekend boekentasje maakt plaats voor een fris kleurrijk logo mét wortel.

    “De keuze is gevallen op een speels, kleurig logo; iets wat ook onze nieuwe school zal typeren. In deze nieuwbouw wordt rekening gehouden met veel binnen- en buitenruimte om te spelen en krijgt het breed gebruik een belangrijke plaats. Het zal ook kleur brengen in het leven van kinderen, waarvan velen opgroeien in moeilijke omstandigheden. Als stedelijke basisschool, gelegen in de binnenstad, is in combinatie met de fleurige naam ‘De Lettertuin’, gekozen voor een wortel als additief. Een knipoog naar de Ninovieters als wortels, wettelkrabbers.”

    SBS De Lettertuin is duidelijk klaar voor een nieuwe start.

    Info: SBS De Lettertuin.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons