De Lettertuin organiseert fietspool en sponsorloop

    02 juni 2022

    NINOVE – De stedelijke basisschool organiseert dit schooljaar op 2 en 3 juni een tweede fietspool. Er is ook een sponsorloop aan de vestigingen in de Groeneweg en de Kaatsweg.

    De fietspoolers verzamelen op vier locaties: de parking aan de Carrefour, het Dr. Hemerijckxplein, het Hof Ter Duyst en aan het voetbalplein van KVK Ninove.

    Begeleiding

    Vanaf deze verzamelplaatsen vertrekken de ingeschreven leerlingen onder begeleiding van een ouder samen met enkele leerkrachten. Aan elke verzamelplaats staan telkens vier leerkrachten, die mee de groep begeleiden. Vandaar rijden ze gezamenlijk naar De Lettertuin in de Seringenstraat.

    “Daar verzamelen we met de leerlingen van de Kaatsweg”, vertelt turnjuf Petra De Hertogh. “We fietsen samen naar hun school achter de sporthal. ‘s Avonds vertrekt de groep van de Kaatsweg opnieuw naar de Groeneweg.

    Tijdens de turnles leggen de kinderen ook al fietsvaardigheden af.

    Leerkracht Stephanie D ‘Haeseleer was één van de begeleiders, die met de leerlingen per fiets van start gingen in Meerbeke. “Het was een fijne ervaring, maar je moet attent zijn in het verkeer. Als begeleider beveiligen we de groep en de fietsers bij het oversteken van kruispunten.”

    Sponsorloop

    Er vindt ook een sponsorloop plaats.

    Vestiging Kaatsweg (lagere 4-5-6): op 2 juni, vanaf 13.15 uur op de atletiekpiste van Ninove. Deze leerlingen moeten 20 minuten lopen. Bij elke gelopen halve toer krijgen ze een elastiekje. Op het einde tellen de leerkrachten hoeveel elastiekjes ze hebben verzameld hebben.

    De Lettertuin (kleuters): op 3 juni, vanaf 9.15 uur in de straten naast de school. De kleuters lopen 10 minuten en proberen ook zoveel mogelijk elastiekjes te verzamelen.

    De Lettertuin (lagere 1-2-3): op 3 juni vanaf 13.15 uur, in de straten naast de school. Zij lopen een langere afstand dan de kleuters.

    Tijdens de sponsorloop is de Esdoornstraat afgesloten. Daar kunnen de verschillende klassen om beurten fietsvaardigheden uitvoeren met hun juf of meester.

    Elke leerling krijgt een medaille, een loopdiploma en een appel.

    Info: Stedelijke basisschool De Lettertuin.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons