De Lettertuin stimuleert veilig fietsen

    27 mei 2021

    NINOVE – De stedelijke basisschool (SBS) De Lettertuin organiseert donderdag 27 en vrijdag 28 mei een fietspool. Tijdens die twee dagen kunnen de leerlingen hun fietsbehendigheid bijschaven. Uiteraard gaat ook veel aandacht naar de verkeersveiligheid.

    Onder begeleiding van een leerkracht fietsen de leerlingen en hun ouders vanop verschillende startplaatsen het traject naar de school.

    Veiligheid

    Meteen een uitstekende kans om de moeilijke verkeerspunten aan te duiden en mee te geven hoe je ermee moet omgaan.

    Samen met de turnjuf oefenen de kinderen op school  hun fietsbehendigheid. Voor de gelegenheid is de Esdoonstraat afgesloten.

    Eerder op week was de politie langs geweest om uitleg te geven over een goede fietsuitrusting en veilig gedrag in het verkeer.

    Ninofmedia vertrok met de groep mee vanaf de wijk Ter Duyst en fietste het traject tot aan de school in de Groeneweg.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons