De Lettertuin van de toekomst

    28 maart 2024

    NINOVE – De buurt van de Groeneweg kon woensdag 27 maart kennismaken met de toekomstige nieuwbouw van de stedelijke basisschool De Lettertuin. De werken starten in 2024 en moeten in 2026 zijn afgerond.

    Op het einde van dit schooljaar sluit SBS De Lettertuin tijdelijk de deuren. Een groot deel van de leerlingen was al verhuisd naar de tijdelijke containerklassen aan de Kaatsweg. Na de sloop van het huidige gebouw komt een moderne, compacte en duurzame schoolinfrastructuur in de plaats, met een open karakter en plaats voor groen.

    DBFM

    Dit project maakt deel uit van het DBFM-programma van Vlaanderen. Dat letterwoord staat in modieus Engels voor ‘Design, Build, Finance, Maintain’. De opdrachtnemer is hierbij zowel verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het project, als voor de financiering en het totale onderhoud. Het is dus een geïntegreerde contractvorm, waarin de overheid samenwerkt met private partners om de schoolinfrastructuur aan te pakken.

    Ninove diende een voorstel in bij de Vlaamse overheid; dit is aanvaard en gaat nu in uitvoering. Het immobiliën- en stadsontwikkelingsbedrijf sogent coördineert de plaatsingsprocedure en duidde het consortium Aurora aan als bouwheer.

    Toekomst

    Dankzij de investering van de stad en de subsidie van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion), wordt een toekomstgericht schoolgebouw gerealiseerd.

    In de school zal plaats zijn voor 12 klassen voor de lagere school en 4 kleuterklassen. Verschuifbare wanden maken een flexibele indeling mogelijk. In het ontwerp is heel wat plaats voor groen en voldoende buitenruimte, waar kinderen naar hartenlust zullen kunnen ontspannen. Het gebouw wordt op een duurzame manier van energie voorzien.

    Omdat de stad mee investeert in dit gebouw, zal het ook ruimte bieden voor andere gebruikers. Naast de reguliere onderwijsactiviteiten zullen onder andere de refter en de sportzaal beschikbaar zijn voor verhuur aan derden zoals sportclubs en speelpleinwerkingen.

    Onderwijsschepen Joost Arents (Onafh.): “De jeugd is onze toekomst, dus is blijven investeren in onderwijs enorm belangrijk. Ik ben dan ook trots dat we dit project kunnen realiseren.”

    Na 7 jaar voorbereiding komt de nieuwbouw dus in zicht. De werken starten in oktober 2024. Op 1 september 2026 zal De Lettertuin het nieuwe schooljaar in de nieuwbouw kunnen aanvangen.

    Info: SBS De Lettertuin.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons