Digitale leeromgeving voor elke leerling

    01 september 2022

    NINOVE – De GO! Middenschool organiseerde op de schooldag een speciale activiteit met laptops. Het hele schooljaar zullen ze daaraan aandacht besteden.

    De Middenschool gebruikte de overheidsmiddelen van de Digisprong om een nieuw laptoppark voor de school in te richten. Daarmee zal elke leerling op de school tijdens de lessen over een toestel kunnen beschikken.

    De school kiest er bewust voor om deze laptops op school te bewaren. Op die manier vermijden ze het dagelijkse transport van de toestellen naar en van school, vaak via bus of per fiets. Aangezien ze voornamelijk met cloud-toepassingen zullen werken, hebben de leerlingen ook thuis toegang tot alle noodzakelijke bestanden.

    Betaalbaar

    Door deze aanpak zal de digitalisering van het onderwijs geen enkele impact hebben op de schoolfactuur.

    De school wil ook zorgen, dat niemand achterblijft in het digitale verhaal. Daarom loopt een project, waarbij ze  oplossingen aanreikt voor leerlingen, die thuis moeilijk of geen toegang hebben tot ICT.

    Digitaal

    Het vernieuwde vak ‘Digitools’ staat dit schooljaar dan ook in de focus op de GO! Middenschool. In dit vak leren de leerlingen digitale hulpmiddelen kennen, die ze voor hun verschillende vakken kunnen inzetten.

    Het vak wil de leerlingen ook op weg zetten om digitaal vaardige burgers te worden in een alsmaar complexere digitale wereld. Daarom gaan ze thema’s als privacy, portret- en auteursrecht, omgaan met (sociale) media en de invloed van (sociale) media op de mens niet uit de weg.

    Info: GO! Middenschool Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons