Direct aan de slag als zorgkundige

  23 maart 2023

  PAJOTTENLAND – De ‘Dag van de zorg’ op 19 maart was voor het Pajottenlands Centrum een uitgelezen moment om enkele oud-cursisten in de kijker te zetten.

  Nathalie en Sandra van het Pajottenlands Centrum vzw gingen dan  op 3 plaatsen langs bij Anja en bij Latha in Lennik en Franky in Lierde met een fijne attentie. Zij werken momenteel als zorgkundige.

  Onmiddellijk werk

  Anja is 23 jaar geleden in het opleidingscentrum afgestudeerd. Ze is nadien aan de slag gegaan bij de regionale dienst Gezinszorg van het Pajottenlands Centrum, waar ze ook haar stage deed. Ondertussen begeleidt en steunt ze ook de cursisten, die stage komen doen. “Ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze deze opleiding gevolgd te hebben”, vertelde Anja.

  Latha had op haar voormalige stageplaats werk, de dag nadat ze afstudeerde: het WZC Keymolen in Lennik. Diegene, die de opleiding met goed gevolg afwerkt, vindt onmiddellijk werk. Zorgkundige is nog steeds een knelpuntberoep. Volgens Latha is de opleiding zeer leerrijk, zowel in het werkveld alsook in het dagelijks leven.

  Veel voldoening

  Franky, afgestudeerd net voor de lockdown, is in die moeilijke periode aan de slag gegaan als zorgkundige in het WZC Kartuizerhof in Lierde. Hij hoopt er aan de slag te blijven tot aan zijn pensioen en heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn loopbaanwissel. “Het is een drukke job maar wel een met veel voldoening.”

  Als je net zoals Anja, Latha en Franky als zorgkundige wilt werken, kan bij het Pajottenlands Centrum in Liedekerke de gratis opleiding volgen. Deze start op 28 april. Er zijn nog infomomenten op 30 maart en 17 april, telkens om 13 uur

  Info: Pajottenlands Centrum – 065-64 11 64.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons