Een erehaag voor meester Luc

    30 november 2023

    APPELTERRE-EICHEM – Leerlingen, oud-leerlingen, collega’s en directie wuifden donderdag 30 november Luc Kaesemans uit aan de gemeentelijke basisschool De Oogappel.

    De ochtendmist en -grauwte moesten donderdagochtend wijken voor de warmte, waarmee de hele schoolgemeenschap meester Luc bedankte voor zijn jarenlange inzet.

    “Ik ben er echt niet goed van”, was zijn spontane reactie. “Dit had ik niet verwacht en kon ik zelf niet bedenken. Ik heb wel aan de collega’s gezegd: wat er ook gebeurt, het is mijn laatste ‘werk’-dag: de lessen die zijn voorzien, wil ik echt wel geven. Ik wil vandaag ook nog werken, daar is niets aan te doen.”

    Loopbaan

    Les geven dus, net zoals de afgelopen 41 jaar.

    “Ik heb inderdaad zoveel dienstjaren in het onderwijs, maar voor de mannen van mijn generatie zette de legerdienst alles on hold. Meteen na mijn legerdienst ben ik hier dan begonnen: 39 jaar en enkele dagen in Appelterre. Ik heb hier altijd willen blijven omdat ik hier graag was. Ik maakte 4 directeurs mee, dat is niet overdreven veel.”

    Pensioen

    Vanaf 1 december is hij op pensioen, al denkt meester Luc, dat hij niet zal kunnen wegbleven van zijn school.

    “Maar het zal op vraag zijn omdat ik niet in de weg wil lopen. De deur achter mij dichttrekken en zeggen ‘tot nooit meer’, zal ik niet doen. De angst voor het zwarte gat is er niet: ik heb mijn hobby’s en nog zaken, die ik moet doen. Nee ik zal me niet vervelen. Wel zal ik dit toch enorm missen.”

    “Aan iedereen, die dit heeft bedacht en uitgewerkt: enorm bedankt, dit is weergaloos geslaagd. Dank voor alles.”

    Streng maar rechtvaardig

    Meester Luc is gekend in Ninove en ver daarbuiten”, vertelde ons nog directeur Nancy Conaert. “Zelf ken ik hem al 13 jaar binnen de scholengemeenschap. Hij is heel punctueel en strikt, maar ook heel eerlijk. Heel veel kinderen zullen hetzelfde zeggen: meester Luc mag dan streng zijn, maar hij is heel rechtvaardig, heeft het hart op de juiste plaats en is heel geduldig met oog voor detail. Het typeert hem ook, dat hij zelfs op deze laatste dag nog graag les wil geven om af te werken, wat hij heeft gepland. Al denk ik, dat daarvan niet veel meer in huis zal komen. We gaan een beetje vieren.”

    Info: Stedelijke basisschool De Oogappel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons