Extra geld voor asbestsanering basisschool Hartencollege

    11 augustus 2022

    NINOVE – Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trekt € 28.888,47 uit voor de basisschool van het Hartencollege in de Weggevoerdenstraat.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs kunnen voor hun bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION).

    Extra investering

    Deze regeerperiode trekt minister Weyts een half miljard extra uit voor de scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel € 3 miljard staan. Een nooit geziene investering, die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen, met de focus op het secundair onderwijs.

    Weyts investeert daarvan ruim € 4 miljoen in 27 scholenbouwprojecten in de provincie Oost-Vlaanderen. Daardoor zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in een gloednieuwe of een gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

    Ninove

    Voor onze regio gaat het om twee projecten.

    • € 47.558,65 voor het Sint-Catharinacollege basisonderwijs Geraardsbergen: vervangen van het buitenschrijnwerk, vernieuwen van de dakbedekking en isoleren, nieuwe condensatiegasvloerketel.
    • € 28.888,47 voor het Hartencollege basisonderwijs Ninove: asbestsanering van de kelderruimte en herstelling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons