Extra geld voor Ninoofse basisschool en CLB

    30 augustus 2022

    NINOVE – De stedelijke basisschool Nederhasselt-Voorde en het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) ontvangen extra geld voor investeringen in hun infrastructuur.

    Eind augustus werken de schoolteams hard om de klaslokalen voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Heel wat scholen in Oost-Vlaanderen maken graag werk van renovatie, vernieuwing of een uitbreiding van hun capaciteit.

    De Vlaamse Overheid investeert deze regeerperiode € 3 miljard; dat is € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging is ingezet.

    Voor de start van het nieuwe schooljaar investeert minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) € 7,6 miljoen in de infrastructuur van 47 scholen in Oost-Vlaanderen. Die middelen gaan via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) naar scholen van het gesubsidieerd onderwijs.

    Ninove

    “Als ouders straks weer voor de schoolpoort staan, beseffen ze maar al te goed, dat investeren in scholenbouw gelijkstaat met investeren in onderwijskwaliteit, in onze kinderen, in de toekomst”, zegt Ben Weyts.

    In Ninove ontvangt de stedelijke basisschool Nederhasselt-Voorde € 395.049,55 voor de renovatie van de buitenschil en de installatie van zonnepanelen.

    Het Vrij CLB aan de Kluisweg trekt € 87.450,00 voor de renovatie van het gelijkvloers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons