Extra middelen voor schoolgebouwen in Oost-Vlaanderen

    29 oktober 2022

    NINOVE – Vlaams minister voor onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert extra in nieuwe en te renoveren schoolgebouwen. Het Hartencollege secundair Weggevoerdenstraat kan rekenen op € 45.229,87 voor het vervangen van ketels voor de centrale verwarming.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion).

    Deze regeerperiode trekt Vlaanderen € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw; in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op € 3 miljard staan. Deze nooit geziene investering moet de grootste noden lenigen binnen het Nederlandstalig onderwijs, met de focus op het secundair onderwijs.

    Minister Weyts investeert € 5,4 miljoen in 22 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in een gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

    Het Hartencollege secundair Weggevoerdenstraat staat ook op deze lijst. De school ontvangt € 45.229,87 voor het vervangen van ketels voor de centrale verwarming.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons