Extra schoolbanken voor 2 Ninoofse scholen

  04 juli 2022

  NINOVE – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nog eens € 7,5 miljoen in extra plaatsen in de klas. Het GO! Atheneum en het Hartencollege krijgen respectievelijk 13 en 138 plaatsen bij.

  Vlaanderen voorziet deze regeerperiode een recordbedrag van € 3 miljard voor nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur. Dat is nog eens € 500 miljoen meer dan in de voorgaande regeerperiode, toen de inhaalbeweging is ingezet. Ook het budget, voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen, is met € 360 miljoen historisch hoog.

  Capaciteit

  De middelen worden verdeeld op basis van de capaciteitsmonitor. Deze brengt in kaart, waar een plaatstekort wordt verwacht.

  Daaruit blijken vooral in het secundair onderwijs extra plaatsen nodig te zijn, zeker in centrumsteden zoals Sint-Niklaas of Kortrijk. Alleen in specifieke regio’s zoals de Vlaamse Rand zijn nog extra plaatsen nodig in het basisonderwijs.

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt nu nog eens € 7,5 miljoen uit voor extra plaatsen in de klas. Concreet gaat dit geld naar 8 projecten in regio’s, waar een plaatstekort wordt verwacht.

  Ninove

  Er kunnen zo 48 extra plaatsen komen in het basisonderwijs in Halle en 611 extra plaatsen in het secundair onderwijs in Sint-Niklaas, Kortrijk, Ninove, Denderleeuw en Beveren.

  “We zetten alle zeilen bij om extra plaatsen te realiseren”, zegt Weyts. “Dit gaat over structurele extra plaatsen in bestaande scholen, maar we zetten daarnaast ook in op huursubsidies, die tijdelijk extra capaciteit opleveren en op de bouw van gloednieuwe scholen.”

  Het GO! Atheneum Ninove kan 13 plaatsen meer voorzien (€ 121.826), voor het Hartencollege Ninove zijn er dat 138 (€ 1.067.256).

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons