Extra subsidie voor kapel en turnzaal Hartencollege

  08 juli 2024

  NINOVE – Vlaams minister voor onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 10,3 miljoen in de Oost-Vlaamse scholenbouw. De basisschool van het Hartencollege Weggevoerdenstraat krijgt daarvan € 570.000.

  Schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Vlaanderen trok in de afgelopen regeerperiode in totaal € 3 miljard uit voor schoolinfrastructuur. Dat is € 500 miljoen méér dan in de voorgaande regeerperiode en een absoluut record. De focus lag in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert nu € 10,3 miljoen in Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen duizenden Oost-Vlaamse leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur doorbrengen. 12 Oost-Vlaamse scholenkrijgen meer dan € 100.000 voor grote bouwwerken; 11 andere ontvangen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van sanitair.

  In Ninove ontvangt de basisschool van het Hartencollege Weggevoerdenstraat € 570.000 voor de herwaardering van de kapel en de onderliggende turnzaal.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons