Extra subsidie voor Okegemse basisschool

    09 april 2024

    OKEGEM – Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert bijna € 3,5 miljoen in 20 Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. Daaronder € 204.000 voor de katholieke basisschool Hartencollege.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun kringen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion). Deze regeerperiode trekt Vlaanderen € 3 miljard uit om de schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

    Minister Weyts investeert nu bijna € 3,5 miljoen in 20 scholenbouwprojecten, verspreid over Oost-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

    Okegem

    In Okegem ontvangt de basisschool Hartencollege € 204.000. Het gaat om een verhoging op een eerder toegekende subsidie van € 760.874,23, die de school in 2020 ontving voor de nieuwbouw, die vrijdag 15 december 2023 is ingehuldigd.

    “We bouwen letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van ons onderwijs”, zegt de onderwijsminister. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware van de onderwijskwaliteit, waar heel wat leraren en leerlingen wel zullen bij varen.”

    Info: Hartencollege Basisschool Okegem.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons