‘Forza Ninove Solidair’ deelt 400 basispakketten schoolmateriaal uit

    28 juli 2020

    NINOVE – Het sociaal project van Forza Ninove lanceert een 4de actie: ‘terug naar school’. De organisatie geeft 400 basispakketten met schoolmateriaal aan Ninoofse gezinnen in moeilijkheden.

    “Veel Ninovieters hebben moeite om elke maand opnieuw de eindjes aan elkaar te knopen”, aldus Forza Ninove Solidair in een persmededeling. “Ook de start van het schooljaar in september gaat gepaard met extra kosten. Deze mensen kunnen dan ook een extra steun best gebruiken, zeker tijdens deze coronacrisis die maar blijft duren.”

    Daarom is de organisatie met een ‘terug-naar-school-actie’ gestart. “Via dit initiatief geven wij 400 basispakketten schoolmateriaal weg. Telkens 200 voor respectievelijk het basisonderwijs en het secundair onderwijs. Aangezien we budgettair verplicht zijn om het aantal pakketten te beperken, zal 75% van de pakketten voorzien zijn voor kinderen van Forza-leden. Zij genieten absolute voorrang. De overige pakketten kennen we toe via lottrekking.”

    De pakketten zijn samengesteld uit: 3 fluostiften, 10 balpennen, een gom, Pritt-stick lijm, 12 kleurenstiften, 1 Atomaschrift A4, een tintenkiller van BIC, 12 gewone potloden HB met gom, 12 kleurpotloden, 1 schaartje (ronde kop voor basis en gewoon voor secundair), 1 opbergtasje, 1 lat van 30 centimeter transparant, 1 scherper. Voor het secundair onderwijs komt daar nog bij: 1 passer + 1 geodriehoek.

    Forza Ninove hoopt op deze manier de financiële last, die de start van het schooljaar voor veel ouders met zich meebrengt, enigszins te verlichten.

    Forza Ninove Solidair is gefinancierd door de helft van alle inkomsten van de partij (eetfestijn, afdrachten mandatarissen, ledengelden, enz…). Eerder al waren er een mondmaskeractie, steun aan de lokale groeps(kinder)opvang en voor de lokale horeca. De actie ‘terug naar school’ is het 4de initiatief.

    Info: Forza Ninove Solidair.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons