Geen kerstrapport, wel een uitgebreid oudercontact

    13 december 2021

    DENDERWINDEKE – “Het lijkt me beter om nu de leerachterstand weg te werken, dan geforceerd toetsen af te nemen voor een kerstrapport”, zegde ons Jeroen Cooman, directeur van de stedelijke basisschool Windekind.

    En dus komen er geen rapporten voor de kerstvakantie, maar zal de school wel een uitgebreid oudercontact organiseren.

    Wegwerken

    “Natuurlijk zijn er niet alleen kort voor de kerstvakantie toetsen voor de punten op het rapport”, legde de directeur ons uit. “Maar ik denk, dat we onze tijd nu beter kunnen gebruiken om de eventuele leerachterstand bij onze klassen en leerlingen weg te werken. Dat is echt nodig.”

    De school kreeg van de overheid extra middelen om de leerlingen en klassen bij te spijkeren.

    “Maar nogal wat leerkrachten moesten eveneens in quarantaine, een tiental in twee weken tijd. De mensen, die eigenlijk de achterstand moesten helpen wegwerken, hebben we gewoon voor de klas moeten zetten om de afwezige collega’s te vervangen. Zij konden dus niet hun eigenlijke taken doen. Net als elders blijft het overigens zoeken naar personeelsleden en hebben we ook mensen met andere diploma’s aanvaard.”

    Puzzelen

    Directeur Cooman was zelf even uit roulatie wegens corona.

    “De laatste tijd werk ik trouwens alleen maar daaraan: puzzelen om het toezicht en de klassen op te vangen als leerkrachten uitvallen. Of overleggen met de hogere overheid om te zien of we een hele klas in quarantaine moeten plaatsen of nog even kunnen afwachten. Daar gaat echt heel veel tijd naartoe.”

    Reacties op de beslissing om geen kerstrapport te geven, kreeg de directeur nog niet.

    “Maar we hebben daarover goed gecommuniceerd en zullen dat ook doen bij het oudercontact. Nu punten geven, zou een verkapte weergave zijn van de realiteit. Het is beter de achterstand proberen weg te werken in plaats van geforceerd toetsen te organiseren om punten voor het rapport te hebben. De kerstvakantie valt ook een week vroeger en dus zouden we deze week volop toetsen hebben moeten organiseren. Nee, beter lesgeven nu.”

    Info: stedelijke basisschool Windekind.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons