GO! Atheneum organiseert eerste zomerschool

    20 augustus 2023

    GERAARDSBERGEN – De campus aan de Papiermolenstraat ontving vrijdagochtend 18 augustus een 40-tal leerlingen voor de kosteloze zomerschool. Van 18 tot en met 31 augustus krijgen zij lessen Nederlands, wiskunde en Frans, in combinatie met sport, spel en interessante workshops.

    De school focust op leerlingen, die op 1 september starten in de 1ste en de 2de graad van het middelbaar. Ze tracht met dit initiatief het vakantieverlies aan kennis en vaardigheden in te perken en de overgang naar het volgend schooljaar zachter te maken. Ook leerlingen, die extra ondersteuning nodig hebben in wiskunde, Frans of Nederlands, worden geholpen om het schooljaar krachtiger aan te vatten.

    Daarnaast is ook het sociale aspect heel belangrijk, want de zomerschool zorgt voor een sterk groepsgevoel.

    Programma

    Het GO! Atheneum werkt met verschillende partners intensief samen om van deze zomerschool een plezante en leerrijke belevenis te maken.

    De leerlingen starten de dag met een uurtje vrij lezen. De bibliotheek van Geraardsbergen levert hiervoor heel wat interessant leesmateriaal.

    Aansluitend krijgen zij 2 uur intensief en gerichte instructie binnen de domeinen Frans, Nederlands en wiskunde. Er zijn telkens drie leerkrachten aanwezig, waardoor leerlingen zowel in groep als individueel op maat hulp krijgen.

    Workshops

    Vrijdag was er na de verwelkoming aandacht voor deze vakken of leerdomeinen, waarop elke leerling zich de volgende dagen wou concentreren. Engelstalige studenten van ‘Youth For Understanding’ gaven daarna een workshop ‘coloured glasses’ om de leerlingen hun eigen houding en tolerantie ten opzichte van andere culturen te laten onderzoeken.

    Elke namiddag kiezen ze dan uit interessante workshops. Zo was er creatief striptekenen onder begeleiding van Chrischa van de Voorde (Belgische Design Studio ‘Happy Monsters Network’). Zij leerde hen de basis van striptekenen en scenario’s uitwerken. Andere leerlingen kreeg een razend interessante workshop van FabLab Factory met 3D-printen, microbitprogrammeren, vinyl- en lasersnijden en 2D-grafische ontwerpen ontwikkelen.

    Ervaringen

    Damian Muziek (11 jaar) blikt tevreden terug op de eerste zomerschooldag. “Ik wil hier natuurlijk plezier maken, maar hoop ook mijn Nederlands nog wat te oefenen. Vandaag vond ik de FabLab-workshop heel leuk, want ik werk graag met computers.”

    Ook Lowie Bruylandt (13 jaar) had het erg naar zijn zin. “Ik heb mij ingeschreven voor de zomerschool omdat ik volgend schooljaar mijn punten wil verbeteren en omdat ik mijn nonkel heb beloofd om mij in te spannen in de zomervakantie. Ik wil vooral mijn talen oefenen en heb vandaag veel plezier gemaakt tijdens de workshop striptekenen.”

    Partners

    Het GO! Atheneum kan rekenen op de hulp van externe partners: de GO! Scholengroep 20, de stad Geraardsbergen en de schepen voor onderwijs, het Huis van het Kind, de Kip van Troje, Fablab, de bibliotheek.

    Ook dank zij de andere vrijetijdsaanbieders uit de streek zijn leuke activiteiten mogelijk zoals zwemmen in De Gavers, workshops rond toneel en muziek, sportactiviteiten en zoveel meer.

    Het Vlaamse departement Onderwijs en Vorming zorgt voor een goede administratieve opvolging.

    Info: GO! Atheneum Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons