GO! Middenschool informeert over de vele mogelijkheden in de eerste graad van het secundair

    10 april 2021

    NINOVE – Voor het tweede jaar op rij moet de GO! Middenschool haar werking op een creatieve, digitale en helaas ook meer afstandelijke manier kenbaar maken aan leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders.

    Ondanks het ontbreken van de fysieke infoavonden of de opendeurdagen lukt dit alsnog heel goed.

    Directeur Kris Van Huynegem: “Momenteel is 80 % van de plaatsen voor volgend schooljaar in het eerste middelbaar al ingenomen. Heel wat leerlingen en hun ouders hebben de beslissing voor volgend schooljaar dus al genomen.”

    Maar er zijn nog plaatsen voor diegenen, die nog niet hebben beslist. “En die mensen willen we ook kunnen bereiken om hen voldoende te informeren over het leven in het secundair onderwijs en in onze autonome middenschool in het bijzonder.”

    Aanbod

    Met een brede eerste graad en het bijna maximale aanbod van basisopties in de A- en B-stroom heeft de middenschool aan de Astridlaan veel keuzemogelijkheden.

    “Net daarom willen we ons aanbod goed kenbaar maken. We staan als middenschool bekend voor ons ontwikkelingsgericht onderwijs. Dat wil de leerlingen doen groeien als mens, als lerende en als actieve wereldburger. En dat kunnen leerlingen door te kiezen voor Klassieke Talen of Moderne Talen-Wetenschappen of voor een STEM-optie. Maatschappij en Welzijn of Economie en Organisatie zijn dan weer opties, die andere mogelijkheden bieden in de verdere ontwikkeling van elke leerling. Wie kiest voor Kunst en Creatie, doet dit al meer vanuit de (kunstige) talenten. Soms is dat kiezen nog niet helemaal duidelijk in de eerste graad, maar dat hoeft ook niet.”

    Rondleidingen

    Wie interesse heeft om te starten in de GO! Middenschool Ninove kan voorlopig vanop afstand contact opnemen met de school, een kijkje nemen op de website (met virtuele rondleiding) en zich daar registreren.

    Directeur Van Huynegem hoopt om alsnog extra rondleidingen per familiebubbel te kunnen organiseren in mei en juni. “Het zou super zijn, mocht corona toelaten, dat ouders toch nog een kijkje kunnen komen nemen. We zullen er als school in elk geval alles aan doen om iedereen te kunnen bereiken.”

    Info: GO! Middenschool Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons