GO!-scholen Zuid-Oost-Vlaanderen blijven groeien

    18 februari 2022

    GERAARDSBERGEN – Bij de leerlingentelling van februari noteren de GO!-scholen in Zuid-Oost-Vlaanderen opnieuw een stijging van hun aantal leerlingen.

    Scholengroep 20 groepeert 15 GO!-scholen van de Vlaamse gemeenschap in Geraardsbergen, Zandbergen, Brakel, Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Bevegem, Zottegem en Zwalm

    Op 5 jaar tijd is het leerlingenaantal in de scholen van Scholengroep 20 gestegen met 12 %, tot 6.563 leerlingen. Ook het marktaandeel van de scholengroep blijft in de regio gestaag toenemen.

    Leeromgeving

    De scholen zetten stelselmatig in op vernieuwende leeromgevingen.

    Isabelle Truyen (algemeen directeur): “Op het vlak van infrastructuur hebben we de afgelopen jaren al enkele heel mooie realisaties kunnen neerzetten, zoals de nieuwbouwprojecten op de campus in Zottegem, in basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem en basisschool Centrum in Geraardsbergen.”

    In de toekomst staan nog heel wat infrastructuurprojecten op stapel, onder andere nieuwbouwprojecten in Zandbergen, Herzele en Geraardsbergen.

    “Daarnaast blijven we in alle scholen inzetten op moderne, aantrekkelijke leerruimtes, waarin onze leerlingen graag vertoeven. Deze aanpassingen vloeien voort uit een doordachte visie met aandacht voor het welbevinden en de zelfsturing van leerlingen én leerkrachten. Wij willen immers een scholengroep zijn, waar iedereen graag en goed werkt, leert en leeft.“

    Info: Scholengroep 20.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons