Gratis boekenkaftdag met Ezelsoor

    06 september 2023

    NINOVE – Schoolkinderen vanaf 6 jaar konden woensdagnamiddag 6 september aan het cc De Plomblom terecht om gratis hun boeken te kaften tijdens de boekenkaftdag van Ezelsoor.

    Al van in de tijd toen de dieren nog spraken, behoorde het kaften van schriften en boeken tot de vaste overgangsrituelen van de zorgeloze zomervakantie naar de zorgelijke schooltijd. Je kon kiezen tussen rustiek bruin-rood of tijdloos grijs-blauw, respectievelijk voor de leerboeken en de schriften. Al kan het ook andersom zijn geweest; de hectaren van het geheugen zijn stilaan aan het uitdijen. Je kocht dat papier per vel in de plaatselijke papierhandel tegen de gangbare marktprijs; kleine ventjes, grote percentjes. Na jaren ervaring kreeg je daar toch enige handigheid in.

    Kaftnamiddag

    Ezelsoor heeft daarin verandering gebracht en de hele bedoening opgeleukt. De schoolkinderen konden ook nu weer terecht in het cc De Plomblom voor een kaftnamiddag, woensdag 6 september.

    Het gratis kaftpapier was ontworpen door de leerlingen van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten (ABAK). Striptekenaars Jurgen Walschot en Steven De Rie kwamen de boeken of schriften personaliseren.

    Er waren ook workshops om etiketten te leren ontwerpen en boekenmonstertjes te maken. In de bibliotheek kon je terecht voor een voorleesmoment of een knutselactiviteit. Tegelijk kwamen de kinderen en hun (groot)ouders alles te weten over het familieaanbod in het nieuwe seizoen van het cc De Plomblom.

    We liepen met camera en microfoon even langs, om de kaftintenties van het jonge grut te peilen. En ja, de kaftvaardigheden gaan er niet op vooruit. Misschien een gat in de markt voor welwillende welzijnswerkers om in te spelen op die zorgelijke trend.

    Info: Ezelsoorcc De Plomblom.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons