Groene ridders planten boompjes voor dikketruiendag

  17 februari 2022

  MEERBEKE – De leerlingen van de GO! basisschool De Wonderwijzer kwamen donderdag 17 februari zoals in zowat alle Vlaamse scholen ook dik ingeduffeld naar school.

  De basisschool aan de Kapellestraat is een MOS-school. MOS staat voor ‘milieu op school’ en geeft aan, dat de school ijvert voor een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving.

  Dus namen de leerlingen en het leerkrachtenteam donderdag 17 februari ook deel aan de dikketruiendag. Sinds 2005 is dit een jaarlijks terugkerende actiedag rond klimaatverandering. Elke klas, bedrijf of lokale overheid kan concrete acties met impact opzetten.

  In De Wonderwijzer had iedere klas een trui versierd met een bepaalde letter. De Groene Ridders hingen deze truien buiten aan de waslijn. Zij vormden op die manier de slogan ‘Wijze planters’.

  De leerlingen voegden daarna de daad bij het woorden en plantten nieuwe boompjes als concrete actie voor het milieu.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons