Hartencollege Onderwijslaan krijgt extra subsidie voor brandbeveiliging

    04 May 2021

    NINOVE – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 87.450 in de brandbeveiligingswerken van het Hartencollege Onderwijslaan secundair.

    Via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) investeerde de minister in 30 Oost-Vlaamse scholenbouw- en renovatieprojecten. Concreet ging het om ruim € 9 miljoen voor 30 projecten. Deze extra financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs krijgen voor bouw- of verbouwingswerken.

    Deze regeerperiode trekt Vlaanderen € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de teller voor schoolinfrastructuur op € 3 miljard staan. Deze nooit geziene investering moet de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs lenigen.

    “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw.”

    8 Oost-Vlaamse scholen krijgen een subsidie van meer dan € 100.000; 12 scholen een subsidie van minder dan € 100.000.

    Het Hartencollege Onderwijslaan secundair ontvangt € 87.450,00 voor brandbeveiligingswerken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons