Hartencollege SON eert en viert pensioen directeur Karin Couck

    31 mei 2023

    NINOVE – Het Hartencollege Secundair nam woensdag 31 mei op de campus Onderwijslaan na 14 jaar afscheid van directeur Karin Couck.

    Karin startte als leerkracht Frans, was nadien 3 jaar adjunct-directeur en vervolgens 11 jaar directeur van wat in de volksmond nog steeds gekend staat als ‘het Zusterhuis’. Vanaf 1 juni mag ze genieten van haar welverdiend pensioen.

    In al die tijd heeft zij de school enorm weten evolueren door onder andere nieuwe studierichtingen, een stijgend leerlingenaantal en dus vele nieuwe leerkrachten en de vernieuwing van het secundair onderwijs.

    Ook de digitalisering, het belang van taalondersteunend lesgeven, de leerlingen- en zorgbegeleiding, de nieuwe namen en logo’s voor de school, de nieuwbouwprojecten en renovaties zorgden voor vele uitdagingen.

    Verrassingen

    Na de lesdag was ze dinsdag 30 mei al naar de tuin gelokt, waar onder een stralende zon een receptie plaatsvond met alle collega’s en haar familie als kers op de taart. Karin was dan ook ontroerd en overdonderd.

    Woensdagochtend, haar allerlaatste dag in het Hartencollege, werd een erehaag gevormd, gevolgd door een dankwoord van de leerlingen en een filmpje, waarin verschillende leerlingen en personeelsleden haar toespraken. Ze kreeg ook een lading kaartjes met dankwoorden en wensen. De leerlingen creëerden op de speelplaats een groot hart voor haar, dat ze kon bewonderen vanop haar bureau.

    Dit is allemaal in het uiterste geheim op het getouw gezet, want het was uiteraard de bedoeling om haar te verrassen.

    Karin is dan ook een directeur uit de duizend, met een warm hart voor de school, de leerlingen en het personeel. Ze staat gekend om haar menselijke aanpak en heeft een luisterend oor voor iedereen.

    Opvolger

    Ze geeft nu de fakkel door aan Tom Van Cutsem, die vanaf 1 juni directeur is van de campus op de Onderwijslaan.

    Tom gaf onder andere economische vakken in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Hij werkte ook voor de examencommissie van de Vlaamse Overheid en was gastdocent jeugdrecht aan Odisee Hogeschool.

    Ninofmedia had een gesprek met beiden.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons