Het nieuwe schooljaar begint zonder nieuwe handboeken

    25 augustus 2021

    DENDERWINDEKE – Net als in zowat 400 andere Vlaamse scholen, dreigt voor de stedelijke basisschool Windekind de start van het schooljaar moeilijk te zijn. De boosdoener is dit keer niet corona, maar een probleem bij de aanlevering van nieuwe hand- en werkboeken.

    Een aantal basisscholen zal het komende schooljaar wellicht zonder handboeken moeten beginnen. De leverancier, het Nederlandse Cloudwise, heeft logistieke problemen met de leveringen. Deze firma had die taak overgenomen van Standaard Boekhandel.

    Ook basisschool Windekind behoort tot de gedupeerden.

    Uitstel

    Directeur Jeroen Cooman: “Nochtans hebben wij zeer snel besteld. Dat gebeurde via onze scholengemeenschap op 1 juni. Aanvankelijk zouden de leveringen toekomen begin juli. Tot we van Cloudwise het bericht kregen, dat het niet kon. Maar we zouden de boeken zeker op 17 augustus ontvangen. Dat is inmiddels niet gebeurd en momenteel kan niemand ons zeggen wanneer we de levering mogen verwachten.”

    Bij de uitgeverijen zelf kan de school ook niet terecht omwille van hun beperkte eigen voorraad. “Maar bijvoorbeeld Die Keure zet haar online platform gratis open. Dat is een hulp, maar niet voor de werk- en invulboeken. Dus zullen we ons moeten behelpen met kopieën. Voor naar schatting 300 leerlingen is dat een serieuze meerkost, aangezien sommige boekjes wellicht niet voor eind september in de klassen zullen liggen. Op wie moeten wij die extra kosten verhalen?”

    Begin

    Het zag er nochtans goed uit voor 1 september.

    “We staan er goed voor, dank zij de versoepelingen in het lager onderwijs. Het is heel positief, dat we elkaar weer kunnen zien zonder mondmaskers. Al hou ik mijn hart vast voor nieuwe corona-uitbraken, die we in de loop van de volgende maand nog kunnen verwachten. Maar we kijken er toch heel erg naar uit om elkaar weer van aangezicht tot aangezicht te kunnen zien en spreken.”

    Info: Stedelijke basisschool Windekind.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons