“Hoe gaat het nu écht met jou?”

    10 March 2021

    NINOVE – Het Hartencollege Onderwijslaan draagt het welbevinden van zijn leerlingen hoog in het vaandel. Tijdens een projectdag lag daarop het accent en ook op taal.

    De focus op welbevinden en taal is er altijd al geweest. Tijdens de corona-pandemie is extra aandacht daarvoor nog belangrijker. En dus had een projectdag daarrond plaats voor alle klassen.

    Projectdag

    De scholieren gingen in klasverband aan de slag met corona-veilige werkvormen. Daarin konden ze aangeven hoe ze zich momenteel voelen in deze periode, die allesbehalve evident is voor jongeren.
    Aan de hand van een stellingenspel vertelden de leerlingen van de tweede en de derde graad hoe ze deze corona-periode beleven, waarmee ze zitten, waaraan ze plezier beleven.
    In de eerste graad werkten ze rond pestpreventie.

    De leerlingen kregen op die manier de kans om hun hart te luchten. ‘Hoe gaat het nu écht met jou?’ was de hamvraag van de dag.

    Taalactiviteiten rondden deze projectdag. Deze deden even het gemis van de traditionele talendag vergeten. Het doel van dit laatste luik was de leerlingen op een ludieke manier te laten stilstaan bij taal.

    Door de afgelaste activiteiten rond groepsopbouw en de opschorting van de klasuitstappen kwam deze projectdag heel gelegen. “De gesprekken droegen bij tot een verhoogd groepsgevoel”, vonden verschillende leerkrachten.

    Info: Hartencollege Onderwijslaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons