Kunstleerkracht Claude daagt zijn leerlingen uit

    27 maart 2020

    ASPELARE – Claude Dendauw is leerkracht in de kunsthumaniora van het atheneum Ninove. Om zijn leerlingen bij de zaak te houden tijdens deze lessenloze periode, gaf hij hen de opdracht mee om thuis te tekenen. Als aanmoediging maakt hij zelf ook één tekening per dag.

    Claude geeft beeldende vorming, vrije beeldende vorming, waarnemingstekenen, kunstgeschiedenis en kunstinitiatie aan de leerlingen van de 2de en de 3de graad. “Samen met de collega’s van de kunsthumaniora hebben we afgesproken wat we de leerlingen laten doen tijdens de periode zonder lessen. Zo krijgen ze ondermeer zoekopdrachten op internet naar musea in binnen- en buitenland, naar virtuele museabezoeken waarvan ze dan een verslag maken. Of ze zoeken kunstenaars op rond een bepaald thema. In principe is het een uitdieping van datgene wat we al hadden gezien.”

    Tekenopdrachten

    Maar zelf gaan ze ook creatief aan de slag. “Ze krijgen opdrachten om dingen te tekenen, die ze van huis uit waarnemen. In de 2de graad zijn dat vormelementen: een blok, een bol, een ovaal. Dat kan bijvoorbeeld een luciferdoosje zijn. In de 3de graad zijn de opdrachten dan iets uitgebreider. Ze maken dat zonder extra kosten op alles wat ‘betekenbaar’ is, zeg maar. Ook hierin kunnen ze creatief zijn.”

    Ze krijgen tijd tot het einde van de paasvakantie. “Ik ben niet de enige leerkracht, van wie zij opdrachten krijgen, dus moeten de leerlingen voldoende tijd hebben. Maar ik kreeg toch al wat inzendingen binnen. En om hen te stimuleren heb ik zelf elke dag een tekening gemaakt, die ik dan op mijn Facebookpagina of mijn website plaats.”

    Claude heeft momenteel ook een eigen tentoonstelling ‘Pararzart #” lopen bij de stichting IJsberg in Damme. Al is die door de gekende omstandigheden momenteel enkel virtueel te bekijken.

    Info: FB Claude DendauwWebsite Claude Dendauw

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons